quina és la meva activitat a la xarxa

Un recull de les aplicacions web que utilitzo habitualment, i que podriem dir no puc viure sense elles cap dia. Al mateix temps que explico què hi faig, ja que algunes em serveixen per més del que sembla.

Google Mail: correu electrònic. També per organitzar-me les tasques (gràcies a gmail labs), i com a espai per enllaços urgents.

Google Reader: lector de RSS. La meva font principal de notícies, i articles d’interés. També per compartir i per guardar aquells que em poden servir en un futur.

Last.fm: ara ja només per a les recomenacions musicals. Abans em servia per escoltar la meva col·lecció, en altres ordinadors.

Flickr: fotografia. Pujo les meves fotos i veig/comento les fotos dels meus contactes

Facebook: seguiment de l’actualitat dels meus amics més propers. Gràcies a les llistes d’amistats, puc mantenir el contacte amb antics companys d’institut, universitat, erasmus, feina, futbol…

Twitter: per seguir els “status” d’aquelles persones que segueixo. Entre les quals hi ha gent molt diversa, mitjans de comunicació, webs, podcasts, institucions, personalitats, esportistes, amics 2.0, …

FriendFeed: per veure/comentar el contingut (articles, fotografies, videos, enllaços, twitter status, …) que aporten aquells usuaris als quals estic subscrit. També estic subscrit a grups com el de wordpress, twitter,… així puc seguir les converses sobre diferents temes relacionats amb el grup.

Evernote: descobriment recent. Em serveix per emmagatzemar virtualment tot allò que vulgui. Enllaços, documents, fotos, videos, articles, qualsevol cosa, queda pujada al meu perfil. S’organitza en carpetes i en etiquetes.

Dropbox: Disc dur virtual. Un espai meu a la xarxa, accessible des de qualsevol ordinador. Potser no el podem incloure en aplicacions web, ja que requereix instal·lar un software a l’ordinador en questió, però de fet també hi podem accedir via web.

Accepto suggeriments….

2 Replies to “quina és la meva activitat a la xarxa”

 1. M’ha agradat especialment lo de “amics 2.0” 🙂

  Algunes de les aplicacions també les faig servir, pero altres ni les coneixa, em sembla molt interessant la de “Evernote”, s’ahurà de provar!

  Last FM, el vaig fer servir un temps, però ara utilitzo Spotify, que gràcies a blogs com Electroplastas, sempre tens alguna llista nova que escoltar.

  A la comunitat Twitter tot just hi he entrat avui, per tant encara no tinc molts amics 2.0 xD

  Cuida’t molt nanu! I aviam si ens veiem un dia d’aquests!

 2. la veritat és que last.fm ha perdut usuaris i rellevància degut a que ara és de pagament, i a l’aparició de spotify, de totes maneres segueix sent un molt bon servei.

  benvingut a twitter, ja veuràs que és addictiu… i que està molt de moda actualment, amb molts serveis externs per a fotos, música, arxius, comunitats, grups, … tot un món!

  gràcies per el comentari, i espero que t’agradi el bloc!

  Fins aviat 🙂

Deixa un comentari