Provant Beryl

Avui he instal·lat Beryl al meu Ubuntu 6.10 edgy. Beryl és un gestor de finestres per a l’escriptori, afegit a un servidor gràfic com XGL o AIGLX permeten aprofitar al màxim la targeta gràfica, i poder fer coses com aquesta.

L’he pogut instal·lar gràcies a Automatix2 en la seva versió bleeder. També trobareu tutorials per instal·lar Beryl i XGL o AIGLX al bloc d’en Fred.cpp

Editat el 2/2/2007

El bloc d’en Fred.ccp ja no està “operatiu”, una llàstima.

2 Replies to “Provant Beryl”

 1. Iep Dani,

  i amb quina tarjeta grafica? per la web aquesta d’en fred.cpp hi vaig estar donant algunes voltes quan em vaig carregar l’entorn grafic en passar del 60.6 al 6.10 i hi ha un munt d’informació.

  I va gaire collada la maquina o no es nota? es que no se si val la pena posar-ho nomes per els efectes grafics…

  salut

 2. Doncs la veritat és que no. Jo tinc una GeForce FX5200 (128Mb) i va prou bé. A vegades s’encalla, però de moment no m’ha donat problemes. On si pensava que tindria més problemes era a l’hora d’instal·lar-ho tot, però amb Automatix2 no, es una meravella.

  Encara no he provat tot el què pot donar de si el Beryl, però els efectes que venen per defecte els resisteix bastant bé. Haig de continuar investigant amb el Beryl Manager per sorprendre’m més.

  Si encara no ho has provat, endavant. Pot arribar a ser molt útil en entorns de treball intensos, amb moltes aplicacions obertes. Espero que l’equip d’Ubuntu inclogui alguna versió estable de Beryl en la nova distribució.

  Apa, ja paro …

  Gràcies pel comentari!

Deixa un comentari