Jetpack WordPress plugin: vitamines per al teu Worpdress

Parlem sobre el Jetpack Wordpress plugin: desenvolupat per Automattic (la mateixa empresa darrera WordPress, akismet, Gravatar…) per dotar al teu WordPress de les últimes novetats en plugins, widgets i funcionalitats diverses.

Com molt bé diuen ells mateixos, Jetpack serveix per portar la potència d’un site allotjat a wordpress.com al teu propi bloc, instal·lat en el teu servidor. Un conjunt de funcionalitats molt interessants instal·lades en un sol plugin.

Jetpack WordPress
Jetpack WordPress

Jo m’he instal·lat el Jetpack WordPress plugin a danimartinez.net i puc dir que funciona molt bé i és molt útil per al que vull aconseguir. D’entre les moltes funcionalitats que incorpora m’agradaria destacar:

  • Subscripcions als teus articles via email: Pots emplaçar un widget on tu vulguis per a que els teus lectos es subscriguin via email. En el meu cas el podeu trobar a la barra lateral.

  • Widgets de Twitter i Facebook: Abans s’havia de fer amb el widget oficial de Twitter i de Facebook, o amb plugins de tercers. Ara queda més ben integrat.

  • Sistema de Comentaris: Un sistema de comentaris diferent de l’original, on pots iniciar la sessió amb diferents xarxes socials.

  • Compartir el teu contingut: Facilitat per a compartir els teus articles. Per una banda pots afegir els típics botons de “Compartir” al final de cada article. També pots enllaçar comptes de Facebook, Twitter, Linkedin… al teu wordpress i així cada cop que publiques nou contingut, aquest apareix allà on tu vulguis (amb la possibilitat de editar el missatge que es dona a cada una de les xarxes socials).

  • Formulari de Contacte: Hi ha la possibilitat de dissenyar formularis de contacte i llavors afegir-los a articles o pàgines. Ideal per a una pàgina de contacte.

  • CSS editable: Han fet possible que puguis editar tot el CSS del teu theme. Molt útil per a personalitzar encara més el teu propi theme. Abans si volies editar el codi CSS havies de pagar. En una última actualització suporten LESS i SASS (preprocessadors de CSS, els front-end ja sabreu de què parlo)

  • Scroll infinit: Activant aquesta funcionalitat, els visitants del teu site no han de fer clic a més articles… es carrega automàticament. Pots editar la quantitat.

  • Tema mobile: Amb pocs clics pots deixar el teu theme configurat per a que sigui totalment visible des d’un smartphone.

  • Galeria Multimedia: Les galeries multimedia han millorat molt gràcies a la nova versió 3.5, però la seva visualització guanya amb el mode de vista “Carousel” de Jetpack. Activant el “Carousel”, pots triar si vols el fons en blanc o negre, i les teves imatges es visualitzaran d’una forma molt més atractiva.

  • Enllaços curts: Jetpack et permet crear enllaços curts dels teus articles, pensat per a compartir-los a twitter, on cada caràcter és necessari. Des de fa dies que Twitter ja s’encarrega del problema, però mai va malament aquesta funcionalitat, ja no només a Twitter.

L’únic inconvenient, i que molts usuaris wordpress n’han fet diversos comentaris a Twitter i als seus propis blogs, és que per utilitzar el Jetpack t’has de registrar a wordpress.com

No hi hauria cap necessitat, però WordPress deu tenir els seus motius empresarials per obligar el registre d’usuari a la utilització del plugin.

Conclusió: Si no t’importa cedir les teves dades per a poder instal·lar Jetpack, estem parlant d’un plugin molt interessant, moltes funcionalitats en una sola instal·lació. Estalviem temps i recursos en instal·lar i mantenir diferents plugins.

Deixa un comentari