iPad. La meva opinió

Avui, 27 de Gener, Apple ha presentat el seu nou dispositiu, un tablet anomenat iPad. Em sembla que encara em queden moltes opinions per escoltar, llegir, interpretar, desxifrar, però anem per descobrir més sobre “the latest creation” d’Apple.

Resum: www.apple.com/ipad

Dimensions: Pantalla LED multi-touch amb tecnologia IPS de 9,7 polzades. 13,4mm de gruix i pesa uns 0,68kg.

Processador Apple A4 1Ghz. Models de 16, 32 o 64 GB de disc dur flash. 10h de bateria.

Conectivitat Wifi i bluetooth. També podem tenir els mateixos models amb 3G, pagant.

Aplicacions. El sistema operatiu iPhone OS 3.2. Safari, Mail, photos, video, youtube, ipod, itunes, ibooks, maps, notes, calendar, contacts, … i totes les aplicacions que ja hi ha al app store d’apple disponibles!

Accessoris. Un dock amb teclat integrat.

La meva opinió: Una vegada més apple ha dissenyat un dispositiu increible. Un aspecte exquisit, moltes funcionalitats i un sistema operatiu que ja funciona (iPhone) i ho fa realment bé.

En el tema aplicacions. Que es puguin utilitzar totes les aplicaciones de l’App Store ja és un aspecte positiu, d’avantatge respecte altres dispositius. Les dades parlen per si soles, més de 140.000 aplicacions…

Però hi ha aplicacions que ja venen de serie amb el dispositiu, que el doten d’unes funcionalitats indispensables: navegador web safari, mail, multimedia (photos, video, youtube, ipod), mapes, notes, calendari, contactes. Una App Store integrada per facilitar la instal·lació de noves aplicaciones, iTunes i la novetat: iBooks. La lliuta amb el Kindle està assegurada.

Aspectes tècnics? fins que no es vegi en funcionament no es pot opinar. Veig que han fet molta publicitat del processador, està per veure. La resolució per pantalla es digne: 1024-x-768. 10h de bateria, superen molts portàtils i el mateix iPhone (no és intercanviable, això sembla).

Què canvia? Amb una frase: un nou format per a consumir continguts multimedia. Serà definitiu? no ho crec. De moment el NYTimes ja està treballant en la seva aplicació. Ara tots s’hi apuntaran al carro, però queda per veure si els consumidors ho acceptarem.

Reflexions a la xarxa

Engadget. Apple iPad first hand-on!

Crunchear. The iPad: our take

ReadWriteWeb. Could no camera be an iPad Killer?

Techcrunch. Everything you need to know about iPad

David Pogue. The Apple iPad: First impressions

Deixa un comentari