HD DVD mor, la guerra dels formats finalitza

S’acaba un dels capítols més intrigants dels darreres temps. La guerra entre els formats d’alta definició (HD). Per una banda teníem el Blu-Ray amb Sony i per l’altra HD-DVD amb Toshiba. Toshiba abandona la guerra, mostra la bandera blanca de la rendició.

Des d’un bon principi ja s’intuïa que els dos formats no conviurien en harmonia i tranquil·litat, perquè teníem darrera de tot això empreses fabricants, distribuïdores de continguts media, i altres empreses que es posicionaven d’inici en un dels dos bàndols.

Finalment en els últims mesos, hi havia una lleugera tendència al Blu-Ray. Vegem els casos de Wal-Mart, Warner Bros i Best Buy, que s’han posicionat a favor del Blu-Ray. Tot això ha desencadenat en:

“Toshiba atura la producció de dispositius HD DVD”

Altres webs que parlen del tema:

Xataka – HD DVD se rinde finalmente

Techcrunch – Game Over: HD DVD to Join Deadpool (english)

Engadget – Official: HD DVD dead and buried, format war is over (english)

Pel que fa al usuari final, no canvia gaire res. Ens estalviem dubtar entre quin reproductor comprar, de totes maneres la idea d’un reproductor o format hibrid ja s’havia pensat. Queda per veure si a partir d’ara entrem de plè en l’era de la televisió d’alta definició (HDTV).

La meva postura en aquest aspecte sempre ha sigut la mateixa: centres multimèdia amb bones connexions (ethernet, wifi, …) i descarregar els continguts directament, sense “intermediaris”, en aquest cas els formats òptics. De l’estil del AppleTV, SlingMedia, i molts altres discs durs multimèdia amb connexions a la xarxa.

Deixa un comentari