Google Wave… amb invitacions!

Ja fa dies que es parla de Google Wave, aquesta nova eina de comunicació col·laborativa. Aquells afortunats que ens hem fet amb una invitació (gràcies Pep!) hem pogut tafanejar el nou invent de Google.

L’eina funciona a partir de waves (ones), que són converses entre usuaris, on tothom en pot afegir/editar contingut multimedia, convidar nous usuaris, interactuar amb el contingut que han aportat altres usuaris, i tot en temps-real. Paraula clau, ja que des de twitter tot adopta la tendència de contingut immediat, actualitzar en temps real.

Aquests últims dies l’he estat provant, ja que cada cop més les invitacions arriben als usuaris més actius, i comença la conversa. Estic en 3-4 waves actius, i altres de més personals. Entre els que destaco un petit manual, sorgit d’usuaris catalans amb la intenció que sigui una petita guia introductòria per a tots els nouvinguts a l’ona. Un altre wave interessant és el que estem editant els membre de l’Osonosfera, a mode de brainstorming sobre el futur del portal. En fi, veig que és una eina amb molt de futur, i que si s’avança en aplicacions relacionades amb el Google Wave, pot arribar a ser molt potent.

Aquí us deixo la presentació al Google I/O

(video) watch?v=v_UyVmITiYQ

Una guia en anglès molt interessant: The Complete Guide to Google Wave (Gina Trapani, Adam Pash)

Per acabar, quin futur creieu que té el Wave? Els comentaris tenen premi ja que tinc invitacions per a 8 afortunats. Els que ja tingueu accés al servei també podeu comentar, per suposat!

15 Replies to “Google Wave… amb invitacions!”

 1. El GWave és una eina i com a tal el seu èxit sempre depen de com es fa servir.
  És cert que està en fase beta, que hi han coses que no funcionen, que a vegades es penja i que pot ser un lio, i fins que no hi hagi una Wave Store amb tot d’aplicacions no deixa de ser una eina un pel limitada.
  Però també tinc cada cop més clar que aquest tipus d’eines (ja sigui la de google o les que puguin sortir) han vingut per quedar-se i que en els propers anys esdevindran tan imprescindibles com pugui ser-ho avui el mail.

  Salut,

 2. Hola Dani! (sóc un altre Ruben)

  El futur del Google Wave dependrà del nombre d’usuaris que l’incorporin com a eina d’ús habitual. Per ara, és prou difícil determinar-ho en tant que hi han molt pocs usuaris actius/poques invitacions disponibles. A veure si d’aquí a un temps els de Google es decideixen a ampliar el nombre de registres i tots en podem treure’n profit d’una eina col·laborativa d’aquestes característiques.

  (t’agrairia una invitació!)

  Una abrasada!

 3. gràcies per participar (altre) Ruben! t’envio la invitació ara mateix.

  una pregunta, com heu arribat al bloc? Google, twitter? gràcies i fins la pròxima

 4. Es la polla en vinagre… Wave no és una WebApp, no es un chat qualsevol, es un protocol sencer per a l’intercamvi d’informació. Qualsevol empresa/particular pot implementar el seu propi servidor wave, pero ademés es compatible amb tots els altres servidors wave existents… aixó fa molt interessant la comunicació entre usuaris de diferents servidors wave.

  He estat mirant la pàgina de com és exactament l’estuctura de Wave… i, és impressionant veure com está tot pensat.

  http://www.waveprotocol.org/whitepapers/internal-client-server-protocol

  I quan vaig sentir a la presentació que és opensource… buff… bestial xD

  Google forever! xD

 5. Hola Dani!

  Gràcies per la teva invitació! (encara que a hores d’ara no m’ha arribat…).

  Sobre la pregunta que fas: vaig arribar per una casualitat; estava mirant els followers del Twitter d’en Hugo Pardo i vaig veure el teu últim status en el que parlaves de les invitacions a Google Wave i vaig pensar que estaria molt bé tenir una suscripció.

  Fins aviat!

 6. no m’havia mirat el funcionament del wave des de les “entrañas” però si que és realment bestial! i he començat a pensar en possibles aplicacions empresarials com bé dius, això cada cop està més interessant!

  gràcies per el comentari Jaume! t’has guanyat la invitació 🙂

  PD: estaré atent al teu web

 7. Ruben, a mi des de que em van dir que me l’havien enviat fins que la vaig rebre van passar uns 2 dies, paciència!

  fas servir twitter? estic planejant una enquesta twitter i estaria bé saber a quants puc fer servir de conillets d’indies, jeje

 8. Intel·ligència col·lectiva, nous sistemes emergents de xarxes que canviaran el fons de tota cultura económica i social. Google és el futur gratuït, i les seves eines fan que el canvi sigui més ràpid i més fàcil.

  Quan arribi Google Chrome OS fliparem més en color, jo estic guardant una partició del mac! I ojito amb el Google Mobile!

 9. hola bernat, gràcies per la visita! jo també estic esperant amb candeletes el chrome OS, de fet ja fa una setmana que estic fent servir més chrome que firefox.

  Ara t’envio la invitació, fins divendres

 10. Crec que el futur amb Wave és molt prometedor. Jo personalment, penso que serà un gran avanç de cara a les formes de treball en equip.

  Estaria molt agraït si em poguessis facilitar una invitació.

  Salutacions Dani.

 11. hola Arnau,

  veig que tothom va en la línia de treball col·laboratiu. gràcies per comentar, ara t’envio la invitació!

 12. Hey Dani!

  Ja que m’he fet usuari amb el Friend Conect, almenys deixaré algun comentari.

  Fa uns dies que tinc el Wave, tot i ser una eina molt interessant, i tenir un futur realment prometedor, encara no li he trobat una utilitat real. Soposo que mica en mica i a mesura que hi hagi mes gent del meu voltant que la fagi servir, li trobaré més utilitats.

  Salutacions des del Maresme!

Deixa un comentari