e-week09, fira PLAY i taller de blocs de l’Osonosfera

Aquesta setmana passada hem tingut a Vic la nova edició e-week, conjuntament amb la fira PLAY al recinte del Sucre de Vic. Com expliquen al web oficial, aquest any hi ha hagut canvis en les dates, i s’afegeix a la setmana digital la fira PLAY. La fira tecnològica de l’e-week, un punt de trobada on, durant els dies 8 i 9 de Maig, es van reunir empreses del sector TIC i usuaris que volen descobrir les ultimes novetats.

A la fira PLAY també es va estrenar la primera Osona LAN party. La gent de guifi.net van celebrar el seu 5è aniversari, i moltes altres activitats relacionades amb els videojocs i la robòtica. A la fira la gent va poder gaudir de la Reactable, i un taller sobre blocs i eines 2.0 organitzat per l’Osonosfera, que un servidor es va encarregar de conduïr.

Al taller es va organitzar i començar al Facebook, creant un esdeveniment al grup de l’Osonosfera. Des d’allà es va començar a redactar una guia dels continguts del taller, les peticions i preguntes que tenien els usuaris, i en base a aquestes peticions em vaig dedicar a intentar aportar solucions. Es va parlar de aplicatius d’àudio per incloure al bloc, eines per sincronitzar els nostres twitters al bloc, i al facebook. En disseny de blocs, es va parlar sobre llocs per aconseguir plantilles i widgets, plugins. Jo com a afèrrim usuari de wordpress, vaig fer “campanya” i el vaig recomenar a tots. Crec que la força de wordpress és la comunitat que s’ha creat al voltant d’aquest aplicatiu, i la facilitat en la modificació de tots els seus paràmetres.

Un cop acabat el taller vaig fer una passejada per la Fira, i vaig veure la gent de l’Osona Lan party, els diferents stands i jugar una mica, sobretat amb la Reactable, un dels projectes que més em va interessar de la PLAY. Crec que la gent que hi ha darrera aquest projecte ha fet una feina impressionant, i espero que els vagi tot de cara.

De les conferències e-week no he pogut assistir a cap, una grip em va deixar fora de combat el dimarts, dimecres i dijous, m’hagués agradat acudir a un parell de xerrades, però m’hauré de conformar en llegir les cròniques dels companys, i organitzadors de digitalismo. Com sempre felicitar els organitzadors dels events.

Deixa un comentari